Taas yksi syy monelle tehdä erilaisia asioita. Toisille se on vetästä kunnon kännit. Toiset on innoissaan kun saa syödä suklaamunia.
Itse päätin tänä pääsiäisenä korvata nämä pääsiäiselle ominaiset piirteet laadukkaammilla. Maailman huonoimman suklaan sijaan (pääsiäismunat) päätin tehdä maailman parasta suklaata samaisessa munan muodossa tietenkin, pääsiäisen kunniaksi. Kännien vetäminen tietysti liittyy jonkunlaiseen hauskanpitoon ja juhlimiseen. Mikään ei tietenkään estä juhlimista ja hauskanpitoa selvinpäin. Monelle se vaan vaikuttaa olevan kovin vieras ajatus.
Se on minusta jännään mitenkä erilaiset juhlat oikeuttaa moniin epäterveellisiin valintoihin. Oisko siinä mitään jos vaihtais maailman huonoimmat -> maailman parhaisiin.
Tässä ohje kuinka voit tehdä niin, pääsiäismunien kohdalla:
Raakasuklaamuna
1.Hanki luomukananmuna
2. Ota hakaneula, tai joku muu hyvin terävä ja aika ohut kapistus

3. Aseta muna tukevasti johonkin (esim kennoon) ja naputa munan toiseen päähän hyvin pieni reikä (puhallusreikä). Toiseen päähän naputa isompi reikä (kananmuna tulee ulos, suklaamassa sisään)
4. Puhalla pienempään reikään niin että kananmuna tulee toisesta reiästä ulos.
5. Huuhtele muna, puhalla kuivaksi

6. Tuki pienempi reikä haluamallasi tavalla. Itse käytin omenassa ollutta tarraa.
7. Valmista raakasuklaa massa. Itse laitoin tällä kertaa suklaaseen kookosöljyä, raakakaakaojauhetta, vanilja steviaa, karpalo rouhetta, himalajan suolaa ja macaa. Tee suklaa oman pääsiäismakusi mukaan.
Lisäohjeita löydät http://raakasuklaa.com/wordpress/
8. Kaada massa johonkin astiaan josta on helppo kaataa pienehköön reikään.
9. Ravistele munaa, jotta massa tasoittuu

10. Laita muna jähmettymään jääkaappiin tai pakkaseen.
11. Puolentunnin päästä sinulla on maailman terveellisin ja maukkain itse tekemäsi pääsiäismuna.
12. Nauti haluamallasi tavalla (Raakasuklaa on parhaimmillaan niin ravintorikasta tavaraa, että sillä voi korvata vaikka lounaan)
vinkki: Tee sarjatuotantona niin voit antaa hyvän päälle ymmärtäville ystävillesi loistavan yllätysmunan!
--------
Pakurimetsällä tuli myös käytyä, kun oli tiedossa paikka mistä pakuria sai. Ihan mahtavaa hommaa yksin auringonlaskussa hakata pakuria irti puusta :)
1. Ei muutakun pakuri irti haluammalasi tavalla. (parhaaksi havainnut taltan ja vasaran)
2. itse poistin huonot kohdat ja mustan osan pakurin pinnalta. (ilmeisesti suositeltavaa jos käyttää suurempia määriä)
3. Hakkasin pakurin pienemmiksi paloiksi, jotta kuivuu nopeammin
4. Laitoin uunin 45 asteeseen ja pakurit sinne kuivumaan. Laitoin haarukan uunin oven väliin, jotta kosteus pääsee paremmin pois ja ilma kiertää
5. 1½ vuorokautta kuivattelin uunissa ja sen jälkeen blendasin blenderissa jauhoksi.
6. Sitten siitä voi keittää ihan mahtavaa teetä (reilu teelusikka litraan vettä, keitä 15min) tai syödä sellaisenaan pirtelöissä, puurossa tai missä ikinä.
Lisätietoa pakurista: http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/?p=11
Aurinkoista ja uudenlaista pääsiäistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti