perjantai 25. maaliskuuta 2011

Lempisapuskani tällä hetkellä

Kevät tekee tuloaan ja ulkona valtaisa myrky. Myös omassa sisäisessä maailmassani tuntuu tapahtuvan hirveesti asioita. Paljon asioita ja tunteita nousee pintaan jatkuvalla syötöllä. Mieli epäilee uutta ja hankaa vastaan, mutta läpi olen menossa.

Tein tänään lounaaksi ehdottomasti tämän hetken suosikkiruokaani!


Muistan miten nuorempana suosikkiruokanani oli ehdottomasti tortillat kaikenmaailman öysketäytteillä. Edelleenkin kyseisen tyyppinen ruoka viehättää minua, nyt kuitenkin aavistuksen laadukkaampana versiona. Tällä kertaa ei tullut väsynyt ja nukkumaanmeno olo, niinkuin aikaisempien tortilloiden jälkeen oli tapana.

Itse jauhetusta tattarista paistettua lettua, jonka sisälle laitettu mitä ihanimpia tuoreita täytteitä.

Letun tein seuraavanlaisesti:

Laitoin astiaan pakurikääpäteetä, lisäsin kristallisuolaa ja sekoitin tattarijauhot joukkoon silleesti että taikinasta tuli löysähköä. Levittelin taikinaa kuumalle paistinpannulle ja paistoin molemmilta puolilta.

Väliin voi tietysti laittaa ihan mitä mieli tekee. Itselläni tänään oli seuraavanlaisia täytteitä:

kookosöljyä
hamppuöjyä
avocadoa
salaattia
kurkkua
raastettua maa-artisokkaa
parsakaalia
suolaa

Todellatodellatodella herkullista!

Yhdessä asuminen mahdollistaa ihmeellisiä asioita. Leipääkin voi syödä todella hyvällä mielellä, kun voi itse jauhaa luomuviljoista jauhot.

Kodin koneistoa
Viljavalikoima. Eilen saimme 8½ kiloa luomutattaria! Herkullista.


Herkullista päivää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti